Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Śro 21:11, 04 Cze 2025 Temat postu: Co zrobić z nagminną rejestracją na forum? |
|
|
Witam i tak jak w temacie, dosłownie po 15-20 rejestracji jakiś zagranicznych, usuwam co dzień i na drugi dzień to samo. Czy to AL (ta sztuczna inteligencja ich tak rejestruje?) Nie wiem co robić. Czy jak forum zablokuję to będzie widoczne? i czy nie będzie tych rejestracji?
Proszę o odpowiedź.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
jkw
Administrator

Przeczytał: 10 tematów
|
Wysłany: Czw 6:34, 05 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
Niestety meczymy się tak samo wszyscy, ja tutaj też.
Możesz zablokować nazwy domen tych najczęstszych, ale na niektóre to nie działa.
Ostateczne rozwiązanie to właśnie blokada, ustawienie na akceptację na rejestrację przez admina.
Wyobrażasz sobie ile mam ich tutaj!?
Pozdr.!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią 21:21, 06 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź, pociecha taka że nie jestem z tym problemem odosobniona ale chyba tu na forum nie da się tak ustawić, żeby admin akceptował wchodzących na forum, a każdego zablokować jak już wszedł to też dodatkowa robota, bo następni wchodzą. Oj, żeby to minęło.
Pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jkw
Administrator

|
Wysłany: Sob 5:44, 07 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
Możesz w PA ustawić akceptację rejestracji przez Admina, z tym problemu nie ma.
Rano wchodzisz, przeglądasz tylko kto utworzył konta, niechcianych wywalasz i spokój.
Męczymy się dalej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob 23:55, 07 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
jkw napisał: | Możesz w PA ustawić akceptację rejestracji przez Admina, z tym problemu nie ma.
Rano wchodzisz, przeglądasz tylko kto utworzył konta, niechcianych wywalasz i spokój.
Męczymy się dalej  |
A gdzie to mogę ustawić? W które miejsce tam wejść?
Oj, męczymy się, weszłam specjalnie tak późno żeby już część usunąć, żeby jutro nie było tak dużo.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jkw
Administrator

|
Wysłany: Nie 6:16, 08 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
PA>Konfiguracja>Włącz aktywację kont>
i masz wybór "Brak", "Użytkownik", "Admin"
Jeśli wybierzesz "Admina" żadne nowo zarejestrowane konto nie będzie aktywne i nikt nowy niczego nie może dokąd sama nie aktywujesz takiego konta ręcznie w PA.
Jeśli wybierzesz "Użytkownik" to już utrudnisz życie botom bo one najczęściej już tego nie robią, żeby wejść drugi raz i kliknąć na aktywację konta.
Jeśli wybierzesz "Brak" - nowo zarejestrowany natychmiast jest natychmiast pełnoprawnym użytkownikiem i "wszystko" może!
Rano trzeba tylko wejść i usunąć niechciane konta.
Tutaj na forum ustawiona jest opcja "Użytkownik", na moim własnym forum mam "Admin".
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Nie 6:20, 08 Cze 2025, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie 18:02, 08 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
jkw napisał: | PA>Konfiguracja>Włącz aktywację kont>
i masz wybór "Brak", "Użytkownik", "Admin"
Jeśli wybierzesz "Admina" żadne nowo zarejestrowane konto nie będzie aktywne i nikt nowy niczego nie może dokąd sama nie aktywujesz takiego konta ręcznie w PA.
Jeśli wybierzesz "Użytkownik" to już utrudnisz życie botom bo one najczęściej już tego nie robią, żeby wejść drugi raz i kliknąć na aktywację konta.
Jeśli wybierzesz "Brak" - nowo zarejestrowany natychmiast jest natychmiast pełnoprawnym użytkownikiem i "wszystko" może!
Rano trzeba tylko wejść i usunąć niechciane konta.
Tutaj na forum ustawiona jest opcja "Użytkownik", na moim własnym forum mam "Admin". |
Super!!!! Dziękuję zaraz przestawię też na Admina. Teraz przed chwilą usunęłam już 15! A jakby się zarejestrował ktoś dobry (nie to co teraz się wyprawia) to jak go aktywować w panelu?
Pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jkw
Administrator

|
Wysłany: Pon 6:14, 09 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim czytaj uważnie to co jest w obu FAQ
Odpowiedź na Twoje pytanie o "konta spam " jest w punkcie 39
Odpowiedź na dzisiejsze pytanie jest taka.
Konto aktywuje się poprzez PA -> Użytkownicy -> Zarządzaj - należy wybrać nazwę użytkownika (istniejącego) i ustawić opcję Użytkownik jest aktywny na TAK
Trzeba również posługiwać się "SZUKAJ" , tam jest odpowiedź na większość problemów.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon 14:55, 09 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
Dziękuję